Odprt je razpis za prijave v program Erasmus+. Za učitelje, ki bi radi sodelovali na izobraževalnih seminarjih in drugih dogodkih, je postopek prijave povsem drugačen, kot je bil v preteklih letih. Preberite in se prijavite!

ERASMUS+

Prijavo na programe v sklopu projekta ERASMUS+ mora napisati šola (izobraževalna organizacija) in v okviru te prijave se lahko učitelji udeležijo posameznih izobraževalnih tečajev.
Zaenkrat so na področju astronomskega izobraževanja načrtovani trije seminarji:

  • Grčija, julij 2014 (točni datumi bodo sporočeni naknadno) - Discover the COSMOS
  • Cascais, Portugalska, 1. do 5. september 2014 - Astronomy@myPC s podnaslovom Digitalna znanstvena pismenost v vaših prstih
  • Velika Britanija, pomlad 2015 (točni datumi bodo sporočeni naknadno) - Astronomy with hands-on data (Upravljanje teleskopov na daljavo in izkušnje pristnega raziskovanja v šoli)

Skozi izobraževalne tečaje bodo učiteljem predstavljena nova orodja in metode poučevanja znanosti s poudarkom na aktivni udeležbi učencev. Učitelji bodo pridobili izkušnje z uporabo raziskovalnega pristopa, oddaljenih in virtualnih laboratorijev, informacijske-komunikacijske tehnologije, spletnih skupnosti in medijev kot del izobraževalnega procesa.

Skupina organizatorjev izobraževalnih delavnic nudi pomoč pri izpolnjevanju obrazcev in prijavi izobraževalne ustanove ter vabi učitelje k udeležbi.

Rok za prijavo je 17. marec 2014!!!

Več informacij o programu ERASMUS+ lahko najdete na tej povezavi: http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Dark Skies Rangers Contest

Vabljeni ste tudi, da se udeležite tekmovanja projektov na temo svetlobnega onesnaženja Dark Skies Rangers Contest, ki je namenjeno učencem (6-18 let) in učiteljem. Z raziskovalnim projektom v angleščini, ki je rezultat raziskovalnega dela povezanega s svetlobnim onesnaženjem, se lahko potegujete za bogate nagrade:

  • teden dni v rezervatu Dark Sky Alqueva,
  • tablični računalnik, ali
  • pametni telefon.

Organizatorji zbirajo prispevke do 30. marca 2014. Več informacij najdete na: http://dsr.nuclio.pt/contest/.

Vabljeni k udeležbi!


Efemeride
30.11.2023 12:56 CET
30.11.2023 11:56 UT
Sonce vzide 07:22 
zaide 16:19 
Luna vzide 18:40 
zaide 10:41 
Angleški portal v vesolje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost