Pravila nagradne igre

Nagradna igra traja šest mesecev od pričetka igre (marec 2013) z vmesnim premorom od junija do avgusta. Udeleženci sodelujejo tako, da odgovorijo na astronomsko vprašanje objavljeno v ustreznem spletnem obrazcu, ki ga objavi Portal v vesolje. Izmed udeležencev, ki so pravilno odgovorili in vnesli vse potrebne podatke, bo izžreban mesečni zmagovalec/ka. Nagradna igra se zaključi konec meseca.

Zadnji mesec bo izžrebana glavna nagrada. Pri tem žrebanju bodo sodelovali tudi tekmovalci/tekmovalke, ki so pravilno odgovorili na vprašanje in vnesli potrebne podatke v prejšnjih petih mesecih. Za prejetje nagrade bodo mesečni in končni zmagovalec/ka morali naknadno posredovati tudi davčno številko.

Nagrade podarjajo DMFA Založništvo in Slovenska astronomska revija Spika.

Pogoji sodelovanja

S svojim sodelovanjem pri nagradni igri udeleženci/udeleženke potrjujejo, da sprejemajo pravila sodelovanja v nagradni igri in dajejo soglasje, da se njihovi osebni podatki obdelujejo za namene povezane z izvedbo nagradne igre. Javno bodo objavljena le imena. 

Pravila sodelovanja

Udeleženec/ka v nagradni igri izpolni spletni obrazec, v katerega zapiše svoj odgovor na nagradno vprašanje in osebne podatke. Obrazec lahko izpolni do datuma objavljenega v naslovnici obrazca oziroma v prispevku na spletni strani www.portalvvesolje.si.

Poleg odgovora na vprašanje mora udeleženec/ka napisati svoje pravo ime in priimek, poštni naslov in kraj. Podatke uredništvo potrebuje, da lahko pošlje nagrade nagrajencem. Zmagovalec/zmagovalka bo izžreban/a med tistimi, ki so pravilno odgovorili na zastavljena vprašanja. Za prejetje nagrade bo mesečni oz. končni zmagovalec/ka moral naknadno sporočiti svojo davčno številko.

Mesečne nagradne igre se zaključijo konec istega meseca oziroma kot označeno na spletni strani Portal v vesolje. Žrebanje se izvrši na Fakulteti za matematiko in fiziko. Od aprila do junija bo žrebanje izvedeno na srečanjih Sprehod skozi vesolje. Uredništvo bo ime nagrajenca/nagrajenke objavilo na spletni strani www.portalvvesolje.si in mu, ob prejemu davčne številke, izročilo nagrado oziroma jo poslalo na poštni naslov, ki je bil naveden v obrazcu.

Izročitve nagrad

Nagrade bodo nagrajenci prejeli po pošti predvidoma v mesecu po objavi nagradnega vprašanja oziroma (do junija) na srečanju Sprehod skozi vesolje, če bodo prisotni. Reklamacije sprejemamo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Organizator lahko spreminja pogoje sodelovanja v nagradni igri. Hkrati se zavezuje, da bo na primeren način in na primernem mestu uporabnike obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi pravil.

Zasebnost in varstvo podatkov

Uredništvo Portala v vesolje bo podatke nagrajencev (ime, priimek in kraj) uporabilo samo z namenom, da obvesti nagrajence, da so bili izžrebani (in jim posreduje nagrade). V primeru, da se udeleženec strinja, bo na svojo elektronsko pošto dobival mesečne astronomske novice. Podatki ne bodo uporabljeni v druge namene. Davčno številko bo organizator zbiral le za zmagovalce/ke nagrad in le za namen posredovanja nagrade.

Osebne podatke uporabnikov bo organizator varoval v skladu z Zakonom o varstvu podatkov.

Uredništvo slovenskega Portala v vesolje


Efemeride
08.02.2023 01:33 CET
08.02.2023 00:33 UT
Sonce vzide 07:16 
zaide 17:17 
Luna vzide 20:03 
zaide 08:44 
Angleški portal v vesolje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost