5. oktobra 2012 bo v okviru praznovanja petdesete obletnice Evropskega južnega observatorija (ESO) na internetu potekal prenos v živo - Dan v življenju ESO-a!

Med prenosom bodo prikazana opazovanja na ESO-vem vodilnem Zelo Velikem Teleskopu (VLT) na gori Cerro Paranal v čilski puščavi Atakama. Poslušali boste lahko zanimiva predavanja astronomov s sedeža ESO-a v Nemčiji. Teme predavanj bodo vse od ESO-vih teleskopov do zadnjih novic o astronomskih odkritjih in o tem, kako poteka življenje astronoma. Predvajan bo odlomek iz filma Evropa do zvezd, ki je bil pripravljen ob petdeseti obletnici observatorija.Spored je na voljo na
tej povezavi, sam dogodek pa si boste lahko ogledali na https://new.livestream.com/ESOAstronomy/ESO50. Ker gre za prenos v živo, je spored le okviren. Dogodek bo v angleščini in bo potekal od 11:00 do 17:00 CEST (po našem času).

Astronomi bodo sprejemali vprašanja publike pred in med samim dogodkom na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., na Facebook-u in Twitter-ju. Med prenosom bodo postavljena nagradna vprašanja, s katerimi lahko preizkusite svoje znanje o ESO-u in zadanete astronomske nagrade.

Dovoljeno je lokalno oglaševanje dogodka in javni prenos na platnu. Takšen prenos v živo je tudi odlična priložnost, da pritegnete obiskovalce v vaš znanstveni center, muzej, observatorij, šolo, itd.

Vir: ESO


Efemeride
03.12.2023 04:20 CET
03.12.2023 03:20 UT
Sonce vzide 07:25 
zaide 16:18 
Luna vzide 22:02 
zaide 12:17 
Angleški portal v vesolje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost