astroFMF zgibankaČe vas zanima študij fizike, meteorologije ali astronomije obiščite informativni dan na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani. Predstavitev univerzitetnih študijskih programov Fizika (splošna, izobraževalna, meteorološka in astronomska smer) bo v:

  • petek, 15. februarja 2019 ob 10. in ob 15. uri v Veliki fizikalni predavalnici (Peterlinov paviljon, Jadranska 26) in
  • soboto, 16. februarja 2019 ob 10. uri v predavalnici F1 na Jadranski 19.

V petek, 15. februarja, bo po predstavitvah možen ogled laboratorijev, vključno z astronomsko-geofizikalnim observatorijem GolovecPredstavitve podiplomskih študijskih programov iz fizike bodo potekale 31. maja 2019 ob 11. uri (2. stopnja) in 12. uri (3. stopnja) v predavalnici F1 (Jadranska 19). 

Bolonjski študij astronomije poteka v okviru študija fizike, in je v dodiplomskem bolonjskem programu združen v astronomsko, v podiplomskem pa v astrofizikalno smer. Dodiplomski študij traja tri leta (6 semestrov), za študij astronomske smeri fizike pa se odločite že ob vpisu. Vse astronomske predmete lahko izbirajo tudi študenti drugih smeri fizike.

Študij daje enak naziv in s tem tudi enako dobre zaposlitvene možnosti kot pri drugih smereh, tako da brezposelnih diplomantov praktično ni. Diplomanti tipično nadaljujejo študij na področju astrofizike ali na drugih smereh fizike. Zaradi pridobljenih znanj v opredeljevanju in reševanju problemov ter tehnologiji zajemanja in naprednih obdelav digitalnih podatkov z metodami umetne inteligence, so zelo cenjeni tudi, če se odločijo za usmeritev v druga področja, vključno z aplikativnimi in informacijskimi.

Osnova naših programov obsega vse tisto, kar vas bo spremenilo v fizike, širok nabor izbirnih predmetov pa omogoča, da boste študij oblikovali po svojih željah. Čakajo vas sodobno opremljeni laboratoriji in knjižnice, dobri študijski pogoji, prijazni profesorji in živahen utrip izven predavalnic.

Dodatne informacije najdete na tej spletni strani in v brošuri "Bodi fizik!".

Vir: Fakulteta za matematiko in fiziko


Efemeride
08.02.2023 01:55 CET
08.02.2023 00:55 UT
Sonce vzide 07:16 
zaide 17:17 
Luna vzide 20:03 
zaide 08:44 
Angleški portal v vesolje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost