logo orion

Astronomsko društvo Orion vabi na sestanek v petek, 20. oktobra 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje). Glavni del sestanka bo predavanje Ivana Ketiša o potovanju proti Mars v globokem spanju. Vabljeni!

Dnevni red:

  • Ivan Ketiš:  Proti Marsu v globokem spanju (predavanje)

Ivan Ketiš v predavanju »Proti Marsu v globokem spanju« povzema napredek pri proučevanju globokega spanja kot metode, ki bi olajšala človekovo prodiranje v vesolje.  Predavatelj je sicer avtor knjige »Raziskovanje sončnega sistema«, ki je junija letos izšla pri Založbi Obzorja Maribor. Že potovanja dolga vsega nekaj mesecev, kot bo potovanje proti Marsu, postavljajo pred znanstvenike izjemne izzive. Ljudje v okolju mikrogravitacije izgubljajo kostno maso in njihove mišice atrofirajo, potrebno jih je tudi zaščititi pred kozmičnim sevanjem. V majhnem prostoru, več mesecev drug ob drugem, postanejo nestrpni in celo sovražni drug do drugega. Uporaba globokega spanja lahko omili vrsto teh problemov. 

  • 10. Messierjev plus maraton 2017
  • Razno

logo orion

Astronomsko društvo Orion vabi na sestanek v petek 16. junija 2017 ob 18. uri v učilnico 1D6 v novi trakt II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje). Glavni del sestanka bosta dokumentarna oddaja "Magnetne nevihte" in načrt dela društva v avgustu in septembru. Vabljeni!


Dnevni red:

Vir: AD Orion


Efemeride
30.09.2022 23:48 CEST
30.09.2022 21:48 UT
Sonce vzide 06:59 
zaide 18:44 
Luna vzide 12:13 
zaide 21:00 
Angleški portal v vesolje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost