IOAA 2014: Slovenska ekipa se vrača

Ponedeljek, 11 Avgust 2014
natisni

Slovenska reprezentanca se je na 8. mednarodni olimpijadi iz astronomije in astrofizike uspešno izkazala. Ekipa, ki so jo sestavljali Žan Kokalj, Žiga Nosan, Andrej Nabergoj, Jakob Robnik ter Krištof Skok se z vodji Andrejem Guštinom in Tadejo Veršič vrača iz Suceave z bronasto medaljo in dvema pohvalama! Tekmovalcem in mentorjem čestitamo!

Od 1. do 11. avgusta je v Suceavi v Romuniji potekala 8. mednarodna olimpijada, s katere nam je slovenska ekipa pošiljala svoj dnevnik (oglej si tudi Galerijo slik). Peterica slovenskih srednješolcev, ki je zastopala Slovenijo, je bila izrbrana izmed deseterice najboljših s tekmovanja za Dominkova priznanja, ki ga prireja DMFA Slovenije.

Na tej mednarodni olimpijadi je letos sodelovalo 37 držav, največ do sedaj. Izmed skupno 198 dijakov, ki so tekmovali, so se naši dobro odrezali. Žiga Nosan (Gimnazija Ledina) je prejel bronasto medaljo, Jakob Robnik (Gimnazija Bežigrad) in Krištof Skok (I. gimnazija v Celju) pa priznanje. Žan Kokalj (II. gimnazija Maribor) in Andrej Nabergoj (ŠC Srečka Kosovela Sežana) sta se kljub neosvojenemu priznanju res dobro odrezala. 

Tekmovalcem in mentorjem čestitamo za uspeh!