Portal v vesolje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dogodki
Tu objavljamo vabila na opazovanja, predavanja, sestanke astronomskih društev, astronomske razstave in vabila na ostale astronomske dogodke.

Merkur, Venera, Saturn na isti premici

E-pošta natisni PDF

saturn-i-veneraV torek, 27. 11. 2012, bodo zjutraj, tam po peti uri na vzhodnem nebu Merkur, Venera in Saturn na skupni premici. Lep prizor za opazovanje. Oglejmo si ga, če ne bo vreme milostno dovolilo.
Kolega Ludvik Jevšenak mi je posredoval naslednjo fotografijo!

Lep dan, Boris Kham

Več ...
 

12.12.2012: Študentsko astronomsko opazovanje na Kureščku

E-pošta natisni PDF

vecer

Ker je v sredo napovedana jasna noč, smo se odločili, da opazovanje izpeljemo na ta dan, torej 12. 12. 2012. Ura in kraj ostajata enaka.

Astronomsko društvo Labod prireja v torek, 4. decembra, študentsko astronomsko opazovanje na Kureščku (zemljevid). Začetek srečanja bo ob 18. uri, ko bo na vrsti poljudno astronomsko predavanje, sledilo bo opazovanje s teleskopi. V primeru slabega vremena bo opazovanje prestavljeno. Organizatorji zato zaprošajo obiskovalce, da na dan opazovanja na spletni strani društva preverijo izvedbo dogodka. Opazovanje je za vse udeležence brezplačno.

Prijave lahko pošljete na elektronski naslov  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , za informacije pa vam je na voljo tudi telefonska številka 040/528-077.

 

27.11.2012: Astronomske osnove koledarjev

E-pošta natisni PDF

predavanje-ikonaAstronomsko društvo Kmica v sodelovanju z Zvezo za tehnično kulturo Slovenije vas in vaše prijatelje vabi na astronomsko predavanje Astronomske osnove koledarjev, ki bo v torek 27. novembra ob 19. uri v trgovskem centru Maximus (PartyMax - konferenčna soba).  Predaval bo Marjan Čenar.

 

Več ...
 

23.11.2012: Javno opazovanje Astronomskega društva Orion

E-pošta natisni PDF

Jupiter by Cassini-HuygensAstronomsko društvo Orion iz Maribora v petek 23. in soboto 24. novembra 2012 v primeru jasnega vremena vabi na javno opazovanje Lune in Jupitra. Skozi različne teleskope si bo mogoče ogledati oblike na Lunini površini, od morij, različno oblikovanih kraterjev do tektonskih prelomnic in ostalih zanimivosti. Na Jupitru bomo opazovali pasove v Jupitrovi atmosferi in Jupitrove lune.

Več ...
 

20.11.2012 - Študentsko astronomsko opazovanje na Kureščku

E-pošta natisni PDF


Astronomsko opazovanje je zaradi slabega vremena prestavljeno na torek, 4. decembra 2012.vecer

Astronomsko društvo Labod prireja v torek, 20. novembra, študentsko astronomsko opazovanje na Kureščku (zemljevid). Začetek srečanja bo ob 18. uri, ko bo na vrsti poljudno astronomsko predavanje, sledilo bo opazovanje s teleskopi. V primeru slabega vremena bo opazovanje prestavljeno za teden dni (na torek, 27. novembra). Organizatorji zato zaprošajo obiskovalce, da na dan opazovanja na spletni strani društva preverijo izvedbo dogodka. Opazovanje je za vse udeležence brezplačno.

Prijave lahko pošljete na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. do 19. novembra, za informacije pa vam je na voljo tudi telefonska številka 040/528-077.

 


Stran 102 od 126

Podporniki:

     


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
02.03.2021 04:31 CET
02.03.2021 03:31 UT
Sonce vzide 06:39 
zaide 17:50 
Luna vzide 21:51 
zaide 08:27 
Planeti (vir: Spika)
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost