Portal v vesolje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dogodki
Tu objavljamo vabila na opazovanja, predavanja, sestanke astronomskih društev, astronomske razstave in vabila na ostale astronomske dogodke.

17.3.2017: prireditev Pomlad v naravi in na nebu

E-pošta natisni PDF

Člani astronomskega društva Kosci Šentjur in kolektiv Ramne vabijo na prireditev Pomlad v naravi in na nebu. Opazovanje zimsko-pomladnega nočnega neba bo v petek, 17. marca 2017, od 19. ure dalje na Ramni plaži ob Slivniškem jezeru.

Pozor: v primeru slabega vremena bo opazovanje prestavljeno na soboto, 18. marca ob 19. uri ali kasnejši termin (petek, 31. marca ob 20. uri ali soboto, 1. aprila ob 20. uri).

Vse javne prireditve Astronomskega društva Kosci Šentjur so brezplačne. Toplo se oblecite in obujte! Lepo vabljeni v velikem številu, obvestite tudi prijatelje in znance in jih pripeljite na Ramno, v Rakitovec ob Slivniškem jezeru!

Več ...
 

31.3.-6.4.2017: Šolanje otrok iz Slovenije v Zvezdnem mestu pri Moskvi

E-pošta natisni PDF

Center za usposabljanje kozmonavtov CPK “Jurija A. Gagarina” in agencija “Prosto kosmos” (Enostavno vesolje) bosta,  od 31. marca do 6. aprila, organizirala novo kozmonavtsko šolanje za šolarje iz Slovenije. Skupino bo vodil poznavalec in popularizator kozmonavtike, publicist in novinar Vojko Kogej.

Več o obisku in prijavi lahko preberete tukaj in tukaj.

 

3.3.2017: Astronomski večeri v Planetariju Ljubljana: Trappist-1 - naš novi dom?

E-pošta natisni PDF

Ta počitniški petek ob 19h vabljeni na poljudno predavanje o najnovejšem odkritju skupine sedmih Zemlji podobnih planetov okoli bližnje zvezde. Vse o planetih izven našega Osončja in morebitnem življenju tam zunaj.

V Planetariju Ljubljana (Ploščad Ajdovščina, Ljubljana) pričenjamo z dvomesečnim ciklom poljudnih predavanj o vesolju. Tokrat smo za vas pripravili 8 zanimivih večerov pod našo kupolo.

Več ...
 

17.03.2017: Sprehod skozi vesolje o največjih teleskopih sveta

E-pošta natisni PDF

Portal v vesolje in Fakulteta za naravoslovje Univerze v Novi Gorici vabita na marčevsko predavanje v ciklu poljudnih predavanj Sprehod skozi vesolje, ki bo v petek 17. marca 2017 ob 19:00 na Gimnaziji Murska Sobota. O največjih teleskopih sveta bo predaval Iztok Bončina.

Vabljeni!

Več ...
 

02.03.2017: "Zvezdni prah v nas", knjižnica Bežigrad

E-pošta natisni PDF

Knjižnica Bežigrad vabi 2. marca 2017 ob 18:30 na predavanje "Zvezdni prah v nas". Ciklus srečanj "Svetovi narave", ki so se v preteklih mesecih odvijali v knjižnici, bodo zaključili s prav posebnima gostoma. Prof. dr. Tomaž Zwitter in prof. dr. Marko Uršič, doktorja znanosti, ki delujeta vsak na svojem področju in vesolje vidita z različnimi očmi, bosta predstavila nekatere poglede, ki se odpirajo v razumevanju meja našega obstoja. 

Boris Kham

Vir: Mklj

 


Stran 9 od 93

Podporniki:

     


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Trenutna faza (vir USNO):
Luna
Več o fazah in položaju
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni sij
aurora_borealis
Južni sij
aurora_australis
Sončni veter
Sončni veter

Vreme
Vreme
Efemeride
24.06.2017 14:10 CEST
24.06.2017 12:10 UT
Sonce vzide 05:12 
zaide 20:57 
Luna vzide 05:42 
zaide 21:10 
Planeti (vir: Spika)
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost