Portal v vesolje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

05.10.2012: Prenos v živo z ESO-vega observatorija v Čilu

E-pošta natisni PDF

5. oktobra 2012 bo v okviru praznovanja petdesete obletnice Evropskega južnega observatorija (ESO) na internetu potekal prenos v živo - Dan v življenju ESO-a!

Med prenosom bodo prikazana opazovanja na ESO-vem vodilnem Zelo Velikem Teleskopu (VLT) na gori Cerro Paranal v čilski puščavi Atakama. Poslušali boste lahko zanimiva predavanja astronomov s sedeža ESO-a v Nemčiji. Teme predavanj bodo vse od ESO-vih teleskopov do zadnjih novic o astronomskih odkritjih in o tem, kako poteka življenje astronoma. Predvajan bo odlomek iz filma Evropa do zvezd, ki je bil pripravljen ob petdeseti obletnici observatorija.Spored je na voljo na
tej povezavi, sam dogodek pa si boste lahko ogledali na https://new.livestream.com/ESOAstronomy/ESO50. Ker gre za prenos v živo, je spored le okviren. Dogodek bo v angleščini in bo potekal od 11:00 do 17:00 CEST (po našem času).

Astronomi bodo sprejemali vprašanja publike pred in med samim dogodkom na elektronskem naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , na Facebook-u in Twitter-ju. Med prenosom bodo postavljena nagradna vprašanja, s katerimi lahko preizkusite svoje znanje o ESO-u in zadanete astronomske nagrade.

Dovoljeno je lokalno oglaševanje dogodka in javni prenos na platnu. Takšen prenos v živo je tudi odlična priložnost, da pritegnete obiskovalce v vaš znanstveni center, muzej, observatorij, šolo, itd.

Vir: ESO

 

Podporniki:

     


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
16.04.2021 16:14 CEST
16.04.2021 14:14 UT
Sonce vzide 06:14 
zaide 19:51 
Luna vzide 08:25 
zaide ne zaide 
Planeti (vir: Spika)
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost