Portal v vesolje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Space Scoop tabor 2011: Hud teden planetov!

E-pošta natisni PDF

Prihajajoči teden bo poseben, saj boste v njem lahko spremljali dogajanje v Franciji, kjer se bodo srečali astronomi in razpravljali o najnovejših odkritjih o našem in drugih osončjih.

 

V tem posebnem tednu bo Space Scoop dnevno objavljal novice za otroke starosti 8 let in več, z namenom da z njimi deli najnovejša znanstvena odkritja. Novice bodo pravzaprav kratka poročila o vznemirljivih odkritjih, ki bodo predstavljena na srečanju European Planetary Science Congress and Division for Planetary Science (EPSC-DPS) 2011 meeting, ki bo potekalo v Nantesu v Franciji od 2. do 8. oktobra 2011. Zadnji dan tega srečanja sovpada z Mednarodno nočjo opazovanja Lune.

EU-Universe Awareness (EU-UNAWE), ki objavlja novice Space Scoop, prosi osnovnošolske učitelje širom sveta, da te novice uporabijo kot osnovo za celo-tedensko serijo predavanj oz. pogovorov o našem Osončju.

EU_UNAWE je februarja 2011 pričel objavljati novice z Evropskega južnega observatorija ESO in Nasinega rentgenskega observatorija Chandra v "otrokom prijaznem" jeziku. Na omenjenem srečanju bo imel EU-UNAWE svoje poročevalce, zato vabi učitelje in otroke, da prek elektronske pošte, Twitterja ali Facebooka postavljajo vprašanja o planetologiji. Space Scooperji bodo izsledili astronome, ki jim bodo lahko odgovorili na čimveč postavljenih vprašanj. Svoja vprašanja (v angleškem jeziku) pošljite na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. , prek Twitterja na @unawe vključno s #SpaceScoop, ali na Facebooku: facebook.com/unawe

Dan 1: Veliko odkritje na majhnem vesoljskem kamnu

Dan 2: Izziv: sestavljanje karte Saturnove največje lune

Dan 3: Merkur nam je pokazal iz kake snovi ni

Dan 4: Uran ni bil zadet le enkrat

Dan 5: Barvita stran Lune

Vir: UNAWE

 

Podporniki:

     


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
25.10.2020 05:54 CET
25.10.2020 04:54 UT
Sonce vzide 06:33 
zaide 16:58 
Luna vzide 15:00 
zaide ne zaide 
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost