Portal v vesolje

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

20. 10. 2017: Sestanek AD Orion

E-pošta natisni PDF

logo orion

Astronomsko društvo Orion vabi na sestanek v petek, 20. oktobra 2017 ob 18. uri v učilnici 1D6 v novem traktu II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje). Glavni del sestanka bo predavanje Ivana Ketiša o potovanju proti Mars v globokem spanju. Vabljeni!

Dnevni red:

  • Ivan Ketiš:  Proti Marsu v globokem spanju (predavanje)

Ivan Ketiš v predavanju »Proti Marsu v globokem spanju« povzema napredek pri proučevanju globokega spanja kot metode, ki bi olajšala človekovo prodiranje v vesolje.  Predavatelj je sicer avtor knjige »Raziskovanje sončnega sistema«, ki je junija letos izšla pri Založbi Obzorja Maribor. Že potovanja dolga vsega nekaj mesecev, kot bo potovanje proti Marsu, postavljajo pred znanstvenike izjemne izzive. Ljudje v okolju mikrogravitacije izgubljajo kostno maso in njihove mišice atrofirajo, potrebno jih je tudi zaščititi pred kozmičnim sevanjem. V majhnem prostoru, več mesecev drug ob drugem, postanejo nestrpni in celo sovražni drug do drugega. Uporaba globokega spanja lahko omili vrsto teh problemov. 

  • 10. Messierjev plus maraton 2017
  • Razno

logo orion

Astronomsko društvo Orion vabi na sestanek v petek 16. junija 2017 ob 18. uri v učilnico 1D6 v novi trakt II. gimnazije Maribor (Trg Miloša Zidanška 1, vstop skozi novi prizidek šole z Žitne ulice, nato desno po stopnicah v 1. nadstropje). Glavni del sestanka bosta dokumentarna oddaja "Magnetne nevihte" in načrt dela društva v avgustu in septembru. Vabljeni!


Dnevni red:

Vir: AD Orion

 

Podporniki:

     


Dan in noč
Dan in noč
Zvezdna karta
Zvezdna karta
Observatorij Črni Vrh
Luna
Sonce - Mauna Loa
Sonce - Mauna Loa
Sonce - SOHO
Sonce - SOHO Lasco C2 EIT 284 Lasco C3 MDI
Sončne pege
Sončne pege
Severni in južni sij
aurora

Efemeride
14.08.2020 02:08 CEST
14.08.2020 00:08 UT
Sonce vzide 06:00 
zaide 20:12 
Luna vzide 00:57 
zaide 16:52 
Planeti (vir: Spika)
Angleški portal v vesolje
Amaterska slika dneva
Amaterska slika dneva
NASA - Slika dneva
ESO - Slika tedna
Hubble - Slika tedna
Kje je ISS?
Kje je ISS?
Osončje
Osončje
Zmaga.com
Zmaga.com
META znanost
META znanost